Det kan være svært at føle sig klar til at date nye mennesker efter ens hjerte er blevet knust. Man siger, at tid læger alle sår, men det er stadigvæk utrolig hårdt at håndtere smerte, ugengældt kærlighed, mistillid eller skuffelse, når man står midt i det. Når dem, vi elsker, forlader os, kan det være svært at se livet vende tilbage til det, det var, før en bestemt person indtrådte i vores liv. Heldigvis kommer der dog en dag efter hjertesorg, hvor en følelse af håb, forventning eller glæde til at lære nye mennesker at kende, blusser op. Men selvom vi måske føler os klar til at date igen, kan det alligevel være skræmmende at skulle begynde på ny. 

Hjertesorger

Vi har alle sammen prøvet at få vores hjerte knust af en, vi elsker højt. Det er en voldsom følelse, som stikker utrolig dybt. Hjertesorg kan føles meget forskelligt, og den kan bunde i følelser som skuffelse, angst, afhængighed, tristhed og direkte sorg. Man vil på den måde selvfølgelig også opleve sorg helt forskelligt i tilfælde af en partners dødsfald eller den første kærligheds ophør. Hjertesorg er en helt almindelig følelse, som ens krop og sind udvikler, når vi føler tristhed. Det er derfor ikke en følelse, der skal ignoreres eller føles skam ved, men derimod en følelse, der beviser, at man blot er menneskelig. At sørge over et forhold beviser blot, at man har været involveret i det og stået et andet menneske meget nær. Man skal på den måde tillade sig selv at sørge i et stykke tid, så ens følelser virkelig kan blive bearbejdet. Låser man dog sig selv fast i triste tanker, er det på tide at snakke med venner og familiemedlemmer om sin sorg.

Livet må fortsætte

Hjertesorg kan ikke fortsætte for evigt. Efter en passende pause er det på tide at begive sig ud i dating-vildmarken igen, så man kan udfordre sig selv og prøve at komme videre efter sit forrige forhold. Nu til dags findes der heldigvis mange tilbud for singler, som har brug for en smule hjælp til at orientere sig selv i de mange online platforme, der findes, inden for dating. At begynde med at date igen er helt sikkert overvældende, og især for mennesker, der tidligere har været i lange forhold, kan det være skræmmende at skulle genoptage deres søgen efter den eneste ene. Det er dog meget vigtigt, at man gør det, og at man prioriterer sit velvære, sine behov og det, man har lyst til at gøre. Angst kommer man ikke langt med. Man kan derfor med fordel tilmelde sig en datingside og komme ind på markedet igen i sit helt eget tempo og med sine egne regler.